Wat te doen als u zich schaamt voor uw gevoelens

Stel dat je in tranen in de bioscoop barstte terwijl je naar een sentimentele film keek, en toen schaamde je je voor je verdriet. Misschien verheugde je je in de kindertijd toen de broeders of zussen werden gestraft, en toen was je schuldig aan deze gevoelens. Dit zijn voorbeelden van Metamotius. Psycholoog Rene Thompson vertelt waar ze vandaan komen en hoe ze met hen kunnen omgaan.

Iedereen moest metamoties ervaren – gevoelens die zich voordoen als reactie op andere gevoelens. Ze zijn nog steeds weinig bestudeerd, dus het team van het laboratorium van emoties en geestelijke gezondheid aan de Universiteit van Washington in St. Louis besloot om een ​​studie over dit onderwerp uit te voeren. We wilden erachter komen hoe mensen Metamotius ervaren in het dagelijks leven. We hoopten dat het begrijpen van de aard van dit soort gevoelens zou helpen effectiever op hen te reageren en goed te vergroten.

De studie werd bijgewoond door 79 mensen van 20 tot 71 jaar. Ze vulden vragenlijsten in, die ook vragen bevatten over recent geteste depressieve gevoelens. We hebben de deelnemers ook een beschrijving en voorbeelden van Metamotius gegeven om ervoor te zorgen dat ze het concept begrepen.

Tijdens de experimentele week herinnerden de smartphones van de deelnemers 8 keer per dag hen eraan dat ze een aantal vragen moesten beantwoorden. Deze kwesties maakten het mogelijk om erachter te komen hoe zorgvuldig de deelnemers op dit moment gerelateerd zijn aan hun gevoelens en welke metamosies ervaren.

We hebben ontdekt dat deze emoties behoorlijk wijdverbreid zijn. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek meldde dat ze ze minstens één keer in een week van het experiment hebben ervaren.

Methematies zijn verdeeld in vier soorten:

  • “Negatief-niet-negatief”-een gevoel van schaamte vanwege een gevoel van verdriet;
  • “Negatief-positief” -greep vanwege een gevoel van vreugde;
  • “Positief-positief”-een gevoel van hoop vanwege een gevoel van opluchting;
  • “Positief-negatief”-een gevoel van plezier uit een gevoel van woede.

De studie vond meestal de categorie “negatief negende”. Dit betekent dat velen van streek, bezorgd of boos zijn vanwege hun eigen negatieve emoties.

We kwamen erachter dat mensen die vaker methamoties hebben ervaren uit de categorie “negatief-nietige”. Dit laat zien dat een dergelijk type bijzonder problematisch kan zijn. De deelnemers aan het onderzoek meldden ze vaker op die momenten toen over het algemeen meer aandacht besteedde aan hun emoties. Dit is logisch, omdat meer aandacht voor hun eigen gevoelens leidt tot een meer zorgvuldige analyse en veroordeling.

Het bleek dat het geslacht, de leeftijd en de etniciteit geen invloed hebben op de frequentie van meta-empodies. Hoogstwaarschijnlijk ligt de reden dat mensen ze op verschillende manieren ervaren in het onderwijs. Als je uit de kindertijd hebt geleerd dat emoties een manifestatie van zwakte zijn, zul je waarschijnlijk negatiever zijn over je eigen emoties in principe.

Hoe het om te gaan met metemotica

Negatieve Metamotius – onderdeel van het dagelijkse leven. U moet leren hoe u correct op hen kunt reageren.

Ten eerste, om te begrijpen wat voor soort emotie je voelt. Probeer het in woorden te beschrijven. Wat voor soort “slecht” gevoel overtrof je? Dit is verdriet? Eenzaamheid? Wanhoop? Angst? Let ook op hoe emotie zich manifesteert in het lichaam en in spirituele toestand. Je hart klopt met een frequent? Je voelt de druk in je borst? U wilt zo snel mogelijk uit deze situatie komen?

Ten tweede is het nuttig om negatieve emoties en werk te waarderen die ze voor u doen. Als de voorouders niet bang waren bij het zien van een giftige slang, zou je nooit kunnen worden geboren. Als je niet boos was geweest op de momenten waarop je oneerlijk kwam, zou je geen motivatie hebben om de situatie te veranderen.

Negatieve emoties zijn belangrijke signalen die waarschuwen dat er iets mis is in de omliggende wereld. Ze kunnen ook anderen aangeven dat u hulp of ondersteuning nodig hebt. Als je bijvoorbeeld angst voelt, kan een vriend de spanning van je gezichtsspieren of een verandering in je stem opmerken en vragen wat er is gebeurd.

Metamotius uit de categorie “negatief negatieve” geeft aan dat u de oorspronkelijke gevoelens veroordelt of evalueert. Dit moedigt je dieper aan om emotionele ervaring te analyseren. Laten we zeggen dat u zich schuldig voelt omdat u boos bent op uw partner. Deze fout kan u vragen om erachter te komen waarom u daadwerkelijk oploopt en of uw woede eerlijk is.

Dan kun je kiezen hoe je op emotie kunt reageren. Het hangt er allemaal van af of het u helpt in deze situatie. Als, zoals in het Testiculaire pijn bij mannen bovenstaande voorbeeld, wijn leidde tot het besef dat je tevergeefs was, boos werd op je man, is het logisch om te proberen het conflict met hem op te lossen. In andere situaties kan het onmogelijk of zinloos zijn om te proberen de situatie te veranderen door het dicteren van metemie. Wanneer mensen bijvoorbeeld aan klinische depressie lijden, voelen ze zich vaak schuldig aan hoe ze in het verleden hebben gereageerd op gebeurtenissen die niet langer kunnen worden veranderd.

Коathда ы не ножем изенить первоначальнюн ситуацию, возникает соблазн оогнать отэоцоцоцоцоцgeццоццоцоццоцоцоцоцоцоцgeццоцоцоцоцоцоцоцgeццоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцgeцоцоцоцоцоцeug. Maar studies tonen aan dat dit een ineffectieve benadering is. Integendeel, het is beter om emoties te laten komen en vertrekken. Beschouw ze als ongenoemde gasten. Deze metafoor herinnert zich dat we de gasten het huis binnen kunnen laten, zelfs als ze niet blij zijn met hun aanwezigheid.

Als de bovenstaande strategieën niet voor u werken, vindt u dat negatieve metemosies het dagelijks leven verstoren, u misschien de hulp van een psychotherapeut nodig hebt. Er is niets mis met het ervaren van negatieve metamotiek. Het belangrijkste is om ze te leren begrijpen en er effectief mee om te gaan.

Blogs
What's New Trending

Related Blogs